Fiscal:  Ik ga verder bij zakelijk Bucuti hotel. Dit zullen wij apart behandelen. Waarom? Wij zullen voor alle verdachten die in dit zaak dossier zijn gedagvaard vrijspraak vragen. Dat betekent voor verdachte Biemans dat het Openbaar Ministerie u vraagt hem integraal en volledig vrij te spreken. 
Zeker zijn verklaring op zitting, gisteren ook onderbouwd met stukken, heeft het Openbaar Ministerie als doorslaggevende factor besloten,  waar er geen sprake is van strafbaar handelen van de zijde van Biemans. 
En voor een zaakdosier Bucuti geldt er dus ook voor de andere verdachten die hier in zijn gedagvaard, toch nog wat achtergrond over dit zaak te zijn. 
Verdachte Biemans is eigenaar van bekende Bucuti Hotel in de verband met bouwplannen voor een restaurant door Biemans in 2012 namens het hotel een aanvraag voor uitbreiding van erfpacht. Deze aanvraag beweegt daarna traag door de gelederen gangen van de DIP. 
Maar in deze zelfde lange periode komt via de Financial Intelligence Unit Aruba de melding binnen dat in totaal 80.000 florin worden overgemaakt door Biemans naar Abath. En dit zorgt ervoor dat alle alarmbellen afgaan. Zeker gezien de positie van Abath bij DIP. 
Onderzoek wijst uit dat dat Abath naast een werkbare DIP ook commerciele taxatie werkzaamheden verricht. Goed betaalde taxatie werkzaamheden vericht. Betaling van Biemans aan Abath. Zien op taxatie werkzaamheden die Abath verricht voor Buciti hotel. 
Voor verduidelijking: Deze werkzaamheden voert Abath dus niet uit als ambtenaar en Biemans betaalt Abath daar substantiële bedragen voor, zelfs meer dan Abath factureert. Biemans verklaart hierover dat deze extra betalingen zien op een goeie werkrelatie te onderhouden met Abath in zijn rol als taxateur. 
Een snelle taxatie van hotel is al belangrijk en in belang van hotel gezien onder andere financiering en verzekering begrijpen wij. 
Sevinger verklaar pas op zitting in september 2022 hierover. In zijn eerder verhooring zwijgt hij over. Hij weet hier niks van en is ook geen enkeling aangetroffen richting Sevinger gat betalingen van Biemans. Er is natuurlijk apart dat iemand zo’n positie heeft bij de dip. Daarnaast ook nog commerciele taxatie werkzaamheden verricht. Misschien ook wel strijd met interne regels, maar de verklaring van betrokkene zowel voor de betalingen, facturen op zichzelf als de extra betalingen zijn die niet dermate ongeloofwaardig. 
En we durven ook wel te zeggen geloofwaardig of worden ook niet tegengesproken het dossier dat wij deze verklaring zone kant kunnen schuiven, waarbij het traject van de erfpacht uitbreiding inzake Bucuti is daarbij ook dermate afwijken van de overige trajecten die wij tegenkomen in onderzoek Avestruz  Het past wat dat betreft ook niet in de patroon. Misschien schuwt het wel, maar onvoldoende om tot een bewezenverklaring verklaring te komen.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here