“Hende gezond no ta haya corona”: Si of no?

0
347

Tin hende ta alega cu hende gezond no ta haya corona. Si bo imuunsysteem ta traha bon, y ta come bon, lo bo no contagia cu coronavirus.

Ta berdad ?

Robin Peeters, hefe di departamento “Inwendige geneeskunde” y presidente di Asosacion di Internistanan Hulandes a splica cu ne momento aki, principalmente personan di pro medio 30 ta interna den cuido intensivo. Pro medio kemen pues entre 25 cu 35 aña.

Conclucion: E alegacion cu hende gezond (jong) lo no contagia y lo no yega hospital, ta incorecto.

Referencia:

Kan een gezond persoon op de ic terechtkomen met corona?

Robin Peeters, afdelingshoofd Inwendige Geneeskunde en voorzitter van de Nederlandse Internisten Vereniging legt uit dat er momenteel voornamelijk mensen op de ic liggen met een gemiddeld bmi van 30. Dat betekent dat daar mensen tussen zitten met een bmi van 35, maar ook met een gezonde bmi van 25. Volgens het afdelingshoofd is het idee dat een gezond persoon niet op de ic terecht kan komen dus achterhaald. Niet alleen moeten er volgens hem meer bedden beschikbaar komen op de ic, belangrijker is het om een verdere stijging van besmettingen te voorkomen. Peeters denkt dat het boostervaccin daar een belangrijke rol in gaat spelen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here