Nan a confronte pagonan di checks di Pieter Susebeek 
Solo di Pueblo a transcribi e acusacion di fiscal y aki nos ta trece e parti di Fantastic Gardens, unda Benny a cumpra palo di coco pa 25 mil florin.  


Fiscal :  Opvallend is dat Sevinger en Susebeek verschillende verhalen vertellen over hoe de betalingen (de giften) zijn verlopen voor de (overige) verbouwingen. Bijvoorbeeld de betaling bij Fantastic Gardens;  een totaalbedrag van AWG 25.201,64.71. 
Eerst zegt Sevinger dit geldbedrag zelf – contant – betaald te hebben. Letterlijk zegt hij “ik heb zelf bij Fantastic Gardens betaald” en “ik heb deze offerte contant betaald”.  
Maar wanneer hij, Sevinger, wordt geconfronteerd met diverse cheques van PATS Development NV, een bedrijf van Susebeek, verandert Sevinger zijn verhaal opeens. 
Na deze confrontatie verklaart Sevinger dat hij aan Susebeek contant geld heeft meegegeven om te betalen bij Fantastic Gardens. Dat is een heel ander verhaal. Maar dat verklaart ook niet waarom door PATS Development NV cheques zijn uitgeschreven aan Fantastic Garden.
Susebeek verklaart in zijn verhoor – voordat hij met de bovenstaande bevindingen wordt geconfronteerd – dat hij ooit weleens een “envelopje” voor Sevinger wegbracht.  Dit omdat Sevinger het te druk had. Susebeek verklaart expliciet dat dit steeds op deze manier gaat. 
Sevinger geeft hem (Susebeek) contant geld en Susebeek moet vervolgens voor Sevinger betalen. Dus met het geld van Sevinger.
Dit is zonder twijfel in strijd met de bevindingen in het dossier. In strijd met de waarheid. Want de betalingen zijn verlopen met cheques van een bedrijf van Susebeek.
Verdachten Sevinger en Susebeek zitten hier te liegen. Wij hebben er geen ander woord voor. Aantoonbaar te liegen. Als ze bevindingen worden voorgehouden, gaan ze hun verhaal aanpassen. 
Als er dan – opnieuw – bevindingen worden voorgehouden, bevindingen die hun nieuwe verhaal tegenspreken, verdraaien ze hun verhaal opnieuw. Leugen op leugen wordt op elkaar gestapeld.
Daarna doen de verdachten Sevinger en Susebeek misschien wel het meest verstandige. Ze zijn het allemaal vergeten. 
Susebeek zegt dat hij het zich opeens niet meer kan herinneren. Hij moet gaan zoeken in zijn papieren. Sevinger wil niets meer verklaren. Hij geeft aan dat hij later met een financieel rapport komt.Verdachten gaan terug naar de tekentafel om een beter verhaal te verzinnen. En tot op de dag vandaag, hebben ze nog geen uitleg willen (of kunnen) geven over de ‘terugbetaling’. Dit vinden wij veelzeggend.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here